Matlådan har lagts i varukorgen

Middagsmeny Teleborgs Slott 10:E LUNCHEN GRATIS!!!

Middagsmeny hos Teleborgs Slott
  
0470-34 89 80
  
E-post 
  
Webbplats 

Teleborgs Slott

En restaurang strax utanför Växjö vid Linnéuniversitetet. Vi jobbar med råvaror av högsta kvalitet och vår meny byts säsongsvis. I våra vackra lokaler kan du känna historiens vingslag och njuta med alla din sinnen.

Betyg

4,2

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Fine dining
Fisk & skaldjur
Kött

Prisklass:

À la carte

"Förrätter"

Råbiff
155 kr
på innanlår från Bjursunds slakteri med rostad pumpa-majonnäs, krispig svartkål och syrlig röd steklök samt körvel
Slottets toast skagen
175 kr
med hembakad brioche, syrad röd lök och citron samt dill
Krämig grönkålssoppa
145 kr
med bakad svamp- och äggterrin, friterad lök och kallpressad rapsolja

Vegetarisk

Lättrökt och gravad hälleflundra
170 kr
hälleflundra med palsternackscreme, syrad grädde, vinägrett på purjolöksolja och forellrom samt purjolöksaska

" Dessert"

Chokladpannacotta
125 kr
med havssalt, blodapelsingel och gräddfilssorbet samt krispig mandelkaka
Slottets cremé brulée
95 kr
Två sorters ost
115 kr
med hemkokt marmelad och slottets fröknäcke
Antons praliner
35 kr

Chef´s 6 rätters    995Kr

Vår köksmästare har gjort ett urval av våra rätter och satt ihop färdiga menyförslag

Lättrökt och gravad hälleflundra
hälleflundra med palsternackscreme, syrad grädde, vinägrett på purjolöksolja och forellrom samt purjolöksaska
Råbiff
på innanlår från Bjursunds slakteri med rostad pumpa-majonnäs, krispig svartkål och syrlig röd steklök samt körvel
Krämig grönkålssoppa
med bakad svamp- och äggterrin, friterad lök och Västerbotten crème samt kallpressad rapsolja
Bakad torsk
med rostad kålrot, kålrotspuré samt blåmusselvelouté spräckt med skaldjursolja och friterad purjolök
Stekt svensk kalv
med rödvinssky smaksatt med märg, saltbakade röda betor och brynt smör- och rotsellericreme samt friterad potatiskaka och örtsallad
Chokladpannacotta

"Varmrätter"

Stekt svensk kalv
365 kr
med rödvinssky smaksatt med märg, saltbakade röda betor och brynt smör- och rotsellericreme samt friterad potatiskaka och örtsallad
Bakad torsk
345 kr
med rostad kålrot, kålrotspuré samt blåmusselvelouté spräckt med skaldjursolja och friterad purjolök
Hemgjord ravioli
275 kr
fyllda med ädelost, saltrostade valnötter och skummig äpplevelouté samt sauté på vintergrönsaker och körvel

Vegetarisk

Slottets steak minuté
245 kr
med örtbakad tomat och dragonsmör samt rödvinssky och pommes frites

4-rätters " Chef´s choice"      725Kr

Vår köksmästare har gjort ett urval av våra rätter och satt ihop färdiga menyförslag

Lättrökt och gravad hälleflundra
hälleflundra med palsternackscreme, syrad grädde, vinägrett på purjolöksolja och forellrom samt purjolöksaska
Krämig grönkålssoppa
med bakad svamp- och äggterrin, friterad lök och Västerbotten crème samt kallpressad rapsolja
Stekt svensk kalv
med rödvinssky smaksatt med märg, saltbakade röda betor och brynt smör- och rotsellericreme samt friterad potatiskaka och örtsallad
Chokladpannacotta
med havssalt, blodapelsingel och gräddfilssorbet samt krispig mandelkaka

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat