Matlådan har lagts i varukorgen

Middagsmeny Köksbaren

Middagsmeny hos Köksbaren
  
090-13 56 60
  
E-post 
  
Webbplats 

Köksbaren

Köksbaren i Umeå är en gastrobar, en folklig krog för alla som gillar att umgås och äta förstklassig mat tillagad av det bästa som finns för stunden. Huvudrätterna varierar med årstiden och vi grillar vårt hängmörade kött i träkolsugn, precis som du vill ha det.

Betyg

4,6

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Europeiskt
Fisk & skaldjur
Kött

Prisklass:

Meny

Erbjudande

Sociala middagen
950 kr
En smakmeny där vi startar med mindre rätter att dela tillsammans vid bordet och därefter fyra serveringar. Finns även som lakto-ovo vegetariskt. Gäller för samtliga i sällskapet. Sista beställning 20.30
Gott att dricka till
750 kr
Exklusiva val att dricka till
1100 kr
Alkoholfritt att dricka till
350 kr

Tilltugg

Västerbottensost
95 kr
Hjortronmarmelad och nybakad pilsnerkavring

Vegetarisk

Tryffelchips
125 kr
Gräddfilscrème och färsk tryffel
Friterad broccoli
95 kr
Fermenterad chili, soja, puffat ris, sesam- och misomajonnäs
Naturella ostron Gillardeau no.6 (2st)
95 kr
Lökvinägrett och grön tabasco
Grillat ostron (2st)
135 kr
Gillardeau no. 6 gratinerat med camembert, spenat och lök
En sked störkaviar 5 gram
95 kr
Tillval: 2 cl svensk vodka 50 kr
Brödservering för två personer
95 kr
Gratinerat surdegsbröd med Västerbottensost. med Köksbarens grillade björkrökta bacon 145 kr

Förrätter

Agnolotti del plin
195 kr
Kronärtskocka, marconamandel, brynt smör, salvia och parmesanvelouté
Tonfisktartar
195 kr
Avokado, tigermjölk, misomajonnäs, silverlök, koriander, gari, chili och friterat rispapper
Kantarelltoast och Kalix löjrom
295 kr
Smörstekt surdegsbröd, gräddkokta kantareller, gräslök och Västerbottensost
Smörstekt kalvbräss och tryffel
225 kr
Blomkål, äpple, hasselnötter, brynt smör och kalvsky
Råbiff
195 kr
på sotad oxfilé
Tartar på primörmorot och portabellosvamp
175 kr
Lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, bakad beta, krassemajonnäs och pepparrot

Varmrätter

Fyllda kålknyten med karljohansvamp
295 kr
Nästan bränd grädde, ostronskivling, brynta lingon, potatisgratäng och rostad kålbuljong
Grillad röding
345 kr
Grönkål, morot, silverlök, vattenkrasse, sojamarinerad forellrom och wasabismörsås
Piggvar- och skaldjursfrikassé
445 kr
Kammussla, havskräftstjärt och blåmussla med kålrabbi, gurka och champagnesås Gott till: 15 gram störkaviar 195 kr
Hummerfärserad vaktel
365 kr
Kronärtskocka, sotad lök, morot, hummer- och rostat kycklingvelouté Gott till: Höstryffel 50 kr
Råbiff på sotad oxfilé 325 kr
295 kr
Tartar på primörmorot och portabellosvamp
275 kr
Lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, bakad beta, krassemajonnäs, pepparrot och pommes frites
Rensarv på två vis
445 kr
Wallenbergare och grillad rygg med kantareller, jordärtskocka, inlagd rotselleri och pepparsås

Dessert

Västerbottensost
145 kr
Hjortronmarmelad och nybakad pilsnerkavring. Gott till: 2022 Brännlands iscider
En bit choklad
75 kr
Chokladganache med åkerbär och pistagenötter. Gott till: Bryggkaffe och lagrad rom
Äpple i rosmarinkola
125 kr
Brödpudding och vaniljglass. Gott till: 2001 Chateau Sigalas Rabaud Sauternes
Chokladmousse
145 kr
Vaniljkokta körsbär, mandel och körsbärsglass. Gott till: 2007 Terreno Vin Santo Riserva

FRÅN GRILLEN

Alla grilldetaljer serveras med eldade bönor, örtsallad och kalvsky Välj ert tillbehör: Pommes frites med grillkrydda och béarnaisesås eller Potatisgratäng med gruyèreost och pepparsås (Tillägg 45 kr)

Kotlett
325 kr
från Edgården i Robertsfors
Oxfilé
445 kr
från gårdar i Österbotten
Hängmörad entrecôte
995 kr
för två från norrländska gårdar
Hängmörat svenskt nötkött
på ben för två. Dagspris

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat