Middagsmeny Teaterkrog Culise

Middagsmeny hos Teaterkrog Culise
  
042-442 50 80
  
E-post 
  
Webbplats 

Teaterkrog Culise

Culise är ett brasserie med franska influenser och en à la carte som lever med årstiderna. Vi hyser stor kärlek för mathantverket och värnar om att laga mat från grunden. Vår vinlista är, om vi får säga det själva, lite av en konstsamling med till största del franska producenter från de klassiska regionerna – men självklart har vi lämnat utrymme för övriga Europa och en gnutta USA. Botanisera, upptäck och förälska dig i såväl nya, outforskade som eftertraktade etiketter hos oss!

Betyg

4,5

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Fine dining
Fisk & skaldjur
Kött

Prisklass:

Meny

Förrätter

Toast Skagen
175 kr
Handskalade räkor, smörstekt levaintoast, citron, pepparrot & dill
CULISE MATJESSILL
165 kr
Gravad äggula, ljummen potatis, rödlöksmarmelad, rökt gräddfl, krispig bacon, kavringcrumble & brynt smörskum
Råbiff på oxfilé
175 kr
Dragon, bakade tomater, sotad sallad, pinjenötter, senapspicklad lök, krasse & riven gruyère
Svamptoast
175 kr
Säsongens smörstekta svampar, lökmarmelad, rostat levainbröd, cognacspetsat purjolöksskum, purjolökssalsa & dijondressad sallad
Hummersoppa
210 kr
Krämig skaldjursröra, kroketter på svart vitlöksconfterad torsk och potatis, blomkål, bakad tomat, dill & brödcrunch

Desserter

Osttallrik
155 kr
4 olika ostar, marmelad & knäcke
Crème brûlée
125 kr
Sorbet på lime, honung och yoghurt med crumble
Praliné-tartelett
145 kr
Brynt smörkola & praliné i tartlett, karamelliserade hasselnötter, blodapelsin, maräng och yoghurt- & blodapelsinsorbet
Vaniljglass
95 kr
med chokladsås, hallon & crumble
Husets chokladtryffel
45 kr

Huvudrätter & Steaks

Skinnstekt bröstfilé
275 kr
Kyckling från Bjärefågel, mustigt kokt ratatouille, rigatonipasta vänd i krämig parmesansås, basilika & parmesanriv
BAKAD TORSKRYGG ”FISKGRATÄNG”
385 kr
Torsk från Norge, duchessepotatis, löjroms-beurre blanc, champinjoner, citron, dillstekt brödkrisp & gröna ärtor
Lättstekt blomkål
275 kr
Duchessepotatis, beurre blanc, champinjoner, dillstekt brödkrisp & citron
Schnitzel cordon bleu
345 kr
Panerad och fylld med lufttorkad skinka och parmesanost, med kryddsmör, ansjovis, kapris, silverlök, citron, krispig kryddig potatis & rödvinssky
Steak frites
375 kr
Ryggbif, tomatsallad med silverlök och parmesan, brynt smörbearnaise & pommes frites med örter

Choix du Chef

Choix du Chef beställs av hela sällskapet vid bordet. Menypris 795/person, vinpaket 695/person.

Liten aptitretare
RÅBIFF PÅ SVENSK OXE
Dragon, bakade tomater, sotad sallad, pinjenötter, senapspicklad lök, krasse & riven gruyère
SVAMPTOAST
Säsongens smörstekta svampar, lökmarmelad, rostat levainbröd, cognacspetsat purjolöksskum, purjolökssalsa & dijondressad sallad
BAKAD TORSKRYGG ”FISKGRATÄNG”
Torsk från Norge, duchessepotatis, löjroms-beurre blanc, champinjoner, citron, dillstekt brödkrisp & gröna ärtor
RYGGBIFF
Ratatouille, silverlök, krispig kryddig potatis, basilika & skysås
PRALINÉ-TARTELETT
Brynt smörkola & praliné i tartlett, karamelliserade hasselnötter, blodapelsin, maräng och yoghurt- & blodapelsinsorbet

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat