med rödvin, champinjoner och rökt sidfläsk, kokt potatis.
Sojafärsgryta
med bönor och ris.
Torsdag 24/4
Stekt fiskfilé
135 kr
med kall örtsås, picklad rödlök och kokt potatis.
Lasagne al forno
med tomat och löksallad
Sojafärsgryta
med bönor och ris.
Fredag 25/4
Pocherad fiskfilé
135 kr
med hummersås, broccoli och kokt potatis.
Fläsknoisette
med bearnaisesås och stekt potatis.
Sojafärsgryta
med bönor och ris.
Lördag 26/4
Ångkokt fiskfilé
175 kr
med tomatsmörsås, palsternackapuré och kokt potatis. .
Nötfärsbiff
med tzatziki, bakad tomat och klyftpotatis.
Dessert
hallonpaj med vaniljsås
Söndag 27/4
Ångkokt fiskfilé
175 kr
med tomatsmörsås, palsternackapuré och kokt potatis. .
Nötfärsbiff
med tzatziki, bakad tomat och klyftpotatis.
Dessert
hallonpaj med vaniljsås
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat